15.03.2010 » Kong Vinter, må du brænde i helvede.


Her har I mig tilbaaaaage.

Så er jeg endelig blevet færdig med mit vinterprojekt, som i øvrigt også var mit vinterprojekt sidste vinter. Og vist nok også forrige vinter. Anyway, jeg er nu færdig med at male paneler i vores hus! Huzzaaaa! Ikke flere sarkastiske kommentarer fra Sacha's side, indtil hun opdager at jeg endnu ikke er færdig med vores terasse, et projekt som i øvrigt har stået på siden efteråret 2007. Heh.

In other golf related news
Den seneste udmelding fra Korsør GK's greenkeeper, melder om fortsat banelukning frem til Åbningsturneringen d. 18 april. Æv. Forhåbentlig åbner Trelleborg op for deres anlæg før, ellers er der ikke store chancer for at komme i form til årets første turnering, som jeg tilmeldte mig for en uges tid siden, Sub-Elite turneringen Ishøj Open 2010; 36 hullers slagspil fra scratch og backtees.
Jeg vælger dog at tage en positiv ting med fra greenkeeperens udmelding, nemlig følgende:
"(...) at vi i år gør klar til at spille på sommergreens hele året på Høneklintbanen, dog undtagen ved frost".
Helt præcist betyder dette at man fremover vil kunne spille hele året i Korsør så fremt vejret tillader det. Hvis man så bare tør håbe på en vinter som sidste år, så ser udsigterne for helårsgolf rigtig gode ud!

For lige at brygge videre på ovenstående omkring åbningstidspunktet, så betyder det at den eneste mulighed jeg får til at spille mig i form inden jeg skal til Ishøj, bliver én enkelt runde i tirsdagsklubben tirsdag d. 20/4... Puha. Samtidig betyder det at banen kun åbner ÉN uge før første spilleweekend i Danmarksturneringen. Det er lidt vildt. Jeg har dog hørt rygter om at første spilleweekend bliver flyttet pga. den strenge vinter og de formodede sene åbningstidspunkter for diverse baner i Danmark. Nu må vi se. Ellers er det i hvertfald i endnu højere grad vigtigt at Slagelse får åbnet op for deres anlæg tidligere, hvis vi bare skal have en nogenlunde chance for at spille os i form eller for den sags skyld få udtaget et hold. Hvilke resultater skulle vi basere udtalelsen på? Flest bolde indenfor net-målrammen oppe i laden? Nej vel?
I skrivende stund er Gyldensteen den eneste bane i Danmark der har åbnet for spil på sommergreens. Vi trænger virkelig til tøvejr og højere temperaturer så jordfrosten kan forsvinde. Så nytter det jo ikke at der kommer snestorm, som tilfældet var i Korsør i går. Jesus da, nu havde man lige sat næsen op efter det spæde forår.

GTS spillermøde
For et par uger siden havde vi spillermøde i GTS regi. Det var primært orientering til spillerne af de ting, som vi kaptajner har gennemgået på vores møder hos Jan. Derudover blev der også præsenteret (og vedtaget) en glimrende idé fra Henrik Madsen. En løbende turnering, Elite Pokalen, hvor vi hver lørdag får et antal starttider stillet til rådighed fra klubben. Her spilles der så tællende og handicapregulerende slagspilsrunder elitespillerne sammen. Derudover tælles også et modificeret stableford system som bruges til optælling af point til Elite Pokalen. Disse runder skal være med til at forbedre vores hulspilsmentalitet ved at belønne birdies i langt højere grad end pars. Således gives point ud fra følgende skala:

Eagle:   3 point
Birdie:  2 point
Par:    0 point
Bogey:   -1 point
Double+: -2 point

Jeg er sikker på at det nok skal blive både sjovt og udbytterigt, og jeg ser muligheden for en fast ugentlig runde i selskab med andre lavhandicappede spillere som en kærkommen chance for at få testet sine evner.

Derudover er der planlagt en række træningssamlinger, hvor Jan har som sit mål at gøre dem væsentligt bedre organiserede end sidste år, hvor det desværre løb lidt ud i sandet i løbet af sæsonen.
Golfteam Storebælt har en ny og forbedret hjemmeside på vej, hvor den enkelte kaptajn skal stå for opdateringer omkring sit hold, og som generelt tegner til at blive rigtig spændende og interessant.
Sidst men ikke mindst fik vi præsenteret den spilleruniform som vi skal repræsentere GTS og Korsør Golfklub i her i sæson 2010, en nydelig og mere afdæmpet beklædning end den seneste vi havde med blå og orange og tern. I år bliver vi iklædt ensfarvet i hhv. sort og blå.

En vaskeægte åbenbaring
Da jeg forleden sad og bladrede igennem de gamle arkiver på hjemmesiden faldt jeg over dette indlæg fra februar sidste år, som bla. omhandler indendørstræning, og der var nogle ganske interessante billeder af mit sving. Ved at sammenligne dem med billeder fra d. 28 februar i år, så fik jeg lidt af en åbenbaring omkring hvordan mit sving reelt så ud sidste år. I utallige indlæg gennem 2009 klagede jeg over hvordan jeg slog ballonslag med mine jern. Boldkontakten var god, bevares, men jeg slog ca. et jern kortere end i 2008, og boldkurven var uendelig høj. Så snart vinden blæste blev bolden også påvirket kraftigt. Kort sagt, så var det ikke optimalt, men jeg havde en idé om hvad det skyldtes. Jeg troede jeg havde kroppen for langt bag bolden i impact, og det var absolut heller ikke en forkert antagelse. Jeg prøvede at rette det i slutningen af sæsonen ved at skifte vægten kraftigt frem i gennemsvinget. Det var dog ikke løsningen kan jeg nu se, for jeg havde nemlig kun opdaget fragmenter af problemet.
Tillad mig at demonstrere, ladies and gents. Til venstre ses svinget anno 2010, til højre anno 2009:

Hvor ser det dog sygeligt ud til højre. Hvordan kunne jeg ikke se problemet dengang, det skærer mig jo i øjnene nu. Hele problemet bliver skabt af overkroppen og svingcentret som rykker sig alt, alt for meget tilbage. Det resulterer i et kollaps af det venstre knæ og et tab af opspænding i kroppen.
Lad os se hvordan det påvirker impact:

Se hvordan hele overkroppen er tiltet bagover i impact. Der er ikke noget mærkeligt i at boldene på den måde bliver slået direkte op i himlen, hele svingcentret er jo milevidt bag bolden i træføjeblikket. Bemærk hvor meget bedre jeg dækker bolden anno 2010, her bliver den trykket afsted i langt højere grad. Svingcentret er fuldstændig i balance - man kan tegne en lodret linje fra bold gennem bryst og op til hoved.
Lad os lige for god ordens skyld tage den fra den anden vinkel også:

Noget af en forskel i længden af tilbagesvinget der... Hold da op. Eneste positive jeg har at sige om 2009 modellen er at det virker som om jeg holder lidt bedre flex på mit højre ben i tilbagesvinget.
Sidst, men ikke mindst:

Hvor er det bare tydeligt at se, at jeg var fanget tilbage på højrefoden i 2009. Den har slet ikke sluppet jorden, og man kan se hvordan hele kroppen er tiltet bagud i impact. Jeg er meget bedre igennem bolden i 2010, med en super rotation i impact. KLASK!

Sjovt at se hvor meget svinget har ændret sig med et par få svingtanker, hvordan den primære er at jeg skal forsøge at tilte overkroppen mod venstre i tilbagesvinget for at holde mig i position. Det gør en kæmpe forskel, både på højrebenet som nu kan holdes på plads og især på svingcentret i impact, som nu er over bolden. Dejligt at se.
Nu mangler vi bare sol og sommer. Nudge, nudge, know what I mean, Kong Vinter?

Slutteligt vil jeg lige opfordre mine utallige læsere (I ved hvem I er), til at droppe en lille kommentar efter at have læst det seneste indlæg, det er altid sjovere at se lidt aktivitet på siden! :)


Indtil da, hit 'em straight!

- Lars


Kommentarer

Comment Script

So far so good...
Efter korrespondence med Korsør GK's forretningsfører har greenkeeperen nu oplyst at driving range er åben! Fedt!
Naturligvis er det med høflig selvbetjening i form af indsamling af bolde, men at kunne se den flyve.... Uuuuha da. Hvis ikke det var fordi jeg havde en række forsøg jeg skal have klaret i dag, så havde jeg sgu' taget tidligt hjem :)
#1 - Lars - 15/03/2010 - 13:59
Hehe...
Naturligvis kunne jeg ikke nære mig. Vel ankommet i Korsør kl 18 var jeg lige hjemme og snuppe bilen og så ud på rangen. Her fik jeg slået årets første LIVE spand bolde. Det var fedt at se bolden flyve, en dejlig borende boldflugt, og utrolig mange gode slag. Det tegner godt.
#2 - Lars - 15/03/2010 - 18:51
For Feinschmeckere
Ja, der er forskelle, og med uddybningerne kan jeg se og forstå pointerne.
Under alle omstændigheder glæder jeg mig til at se svinget i funktion, så skal det vise sig om ændringerne gør en forskel.
Men dine slag på driving range tyder jo på det.
#3 - Jan - 17/03/2010 - 18:57
Navn
E-mail (Publiceres ikke)
Overskrift
Kommentar
Powered by Comment Script