28.03.2010 » Endelig på græs.


Cheerio!

Så er det længe ventede forår endelig over os. Torsdag og fredag havde vi 16ºC, vindstille og høj sol i Bagsværd, så hvis ikke det lige var fordi at den grønne gård ved siden af kantinen pt. er en byggeplads, så havde jeg sgu' nydt min mad udenfor. Hold da op, hvor var det dejligt. Fredag morgen da jeg cyklede afsted kl 5.30 var temperaturen på 9,7 grader og fuglene sang på livet løs. Sådan skal det fan'me være! Dagene er tiltaget mere end 5½ time og vi har netop skiftet til sommertid. Jeg kan virkelig mærke hvordan kroppen er gået i forårsmode allerede.

At se bolden flyve
Jeg har været ude på range et par gange efter arbejde i den sidste uge, og det har været en lettelse endelig at kunne se bolden flyve og evaluere lidt på sit sving. Nedenstående optagelse er fra sidste søndag hvor jeg var på rangen med Jakob.


Klik på billedet for at starte filmen.


Jeg bemærkede at min tendens til åbne skuldre som har tittet frem i ny og næ til vintertræningen har manifesteret sig igen. Resultatet bliver at jeg komme lidt indover bolden i gennemsvinget og trækker den til venstre. Slagkontakten fejler absolut intet, men retningen er ikke helt tip top. I løbet af ugen har jeg arbejdet på at få rettet problemet. En anden detalje var en helt naturlig konsekvens af min nye svingtanke i tilbagesvinget. Da jeg tidligere havde startet fladt og derefter stejlet op i tilbagesvinget, så fandt jeg ud af at jeg nu overkompenserede, og derfor startede lidt for stejlt og derefter fladede ud i tilbagesvinget, hvilket også kan ses fra videoklippet, hvor jernet starter ude for linjen, men ligger bag hænderne da jeg når kvart tilbage.
Det har jeg som nævnt forsøgt at rette de sidste par dage, og da jeg var på range torsdag aften, så sad den ualmindelig godt. Jeg har stadig en svag tendens til at trække mine slag lidt, så det skal jeg naturligvis stadig arbejde på.
Det har jeg til gengæld også tid nok til, da banen i Korsør er så hårdt ramt af sneskimmel, at der ikke åbnes op for spil før til åbningsturneringen midt i april. Oppe i Slagelse er de ramt af samme problem, så der er desværre lange udsigter til golf på sommergreens i nærområdet, på trods af det ellers flotte forårsvejr...

Golf i Holbæk
...Så derfor må man jo tage andet steds! Peter Jantzen ringede til mig fredag formiddag, og vi blev hurtigt enige om, at nu ville vi sgu' på græs. Efter en kort søgning på åbne baner, så nåede vi frem til at Holbæk var det bedste bud, da både Korsør og Roskilde har greenfeeaftaler på plads.
Lørdag formiddag tog jeg derfor toget til Roskilde, hvor jeg mødtes med Peter og mine forældre som var så søde at låne os deres bil. Vi kørte ud til Roskilde og fik pakket Peters udstyr ned og satte derefter næsen mod Holbæk. Ved tolv-tiden ankom vi til Kirsebærholmen og efter at have varmet op på range gik vi ud på årets første 18 huller. For Peters vedkommende var det første gang siden vores runde sammen i August 2009 at han havde en golfkølle i hånden, så han var naturligvis spændt på hvordan det skulle gå. Jeg må dog sige at svinget så imponerende pænt ud.


Disse to (efterhånden ikke helt så) unge mænd ser også imponerende pæne ud

Efter en meget regnfuld nat mellem fredag og lørdag var jeg spændt på at se banens tilstand. Vejret var desværre ikke så godt som de foregående dage, men vi havde tørvejr og 6-8 grader.
Peter lagde imponerende ud med en sandy-par på hul 1, og han scramblede igen på hul 3, 5 (fra bunker) og hul 7. Jeg havde nogle gode slag og nogle meget dårlige slag. Mit korte spil var virkelig ikke godt og kostede utallige bogeys. Jeg fik dog slået rigtig mange gode wedgeslag, heriblandt en lille gapwedge fra 81 meter til en 3-meter på hul 2 og et 9-jern fra 119 meter til en 4-meter på hul 4. De første 6 huller var i imponerende stand, flotte tørre fairways og hurtige og jævne greens. Hullerne 7-9 var dog lidt af en vandgang, med store søer på fairways og vand der blev trådt op over det hele, selv på greens. Først på tiende green var vi igen tørskoede og kunne vende tilbage til golf istedet for vandpolo. Jeg havde turnet de første 9 huller i lidet imponerende +10, mens Peter var noget bedre spillende med +6. Efter bogeys på hul 10 scramblede vi dog begge en god par på det svære par-3 hul 11. På hul 12 slog jeg en lobwedge fra 64 meter ind til en 4-meter og holede for årets første birdie. Peter svarede igen med et indspil fra ca. 40 meter til en 2-meter og en tilsvarende birdie. Så er sæsonen sgu' indviet! :o)
Hullet efter slog jeg et perfekt 7-jern i modvinden ned til en 3-meter, men missede birdieputtet. På hul 14 bragede jeg dagens bedste drive 250 meter lige ned af midten. Fra 113 meter sendte jeg et 9-jern på pladen, men måtte igen nøjes med par. Peter måtte notere en bogey efter at have hooket sit drive. På hul 15 slog vi begge perfekte drives, men formåede begge at misse green fra omkring 90 meter... Ingen af os var i stand til at scramble par. Efter to dårlige tee-slag på par-3 hullet 16 fulgte vi op med 2 stk Lundenborg og måtte notere bogeys igen. På par-5 hullet 17 blev to gode drives på omkring 250 meter sendt afsted. Med 200 meter til pinden slog jeg en spoon i andetslaget, mens Peter lagde op med et 5-jern. Mit slag var endt over green omkring 25 meter fra pinden, men et klasseindspil med et sandjern satte mig op med en 2-meter for birdie. Desværre fik jeg skubbet puttet højre om hullet efter en lille "opkigger" og vi måtte begge nøjes med pars.
På sidste hul havde jeg lagt mig midt i fairway efter et godt 4-jern fra tee. I andetslaget slog jeg et perfekt slag med min gapwedge som reagerede med 3-4 meter backspin. Desværre havde jeg trukket den lidt, men efter to puts til par kunne jeg notere en bag-ni i +2 til en total på 82. Peter imponerede med 79, og det tegner godt til maj måned, når han forhåbentlig får afsluttet sit speciale og begynder at træne lidt.

Det var en rigtig hyggelig dag, som jeg håber vi kan gentage inden længe. Peter har meldt ud at han ikke deltager i Ishøj Open, men virkede klar på en kommende sub-elite turnering i Værebro d. 30 maj, så det indstiller vi sigtekornet efter.
*update update* Det har vist sig at Peter alligevel gerne vil deltage i Ishøj og han har netop tilmeldt sig! Der er nok en der har fået blod på tanden efter sin 79'er... Det bliver skægt, ikke siden en sub-elite turnering i Smørum for 6 (?) år siden har vi spillet en turnering sammen. Det vil vi se frem til.

Et kig i krystalkuglen
Min golfkalender begynder så småt at blive fyldt ud for årets første to måneder. Således er jeg nu klar til følgende:

Lørdag  d. 17/4: Træningslejr
Søndag d. 18/4: Åbningsturnering Korsør GK
Tirsdag d. 20/4: Tirsdagsklubben Korsør GK
Lørdag  d. 24/4: Ishøj Open sub-elite
Tirsdag d. 27/4: Tirsdagsklubben Korsør GK
Fredag  d. 30/4: Prøvespil udebaneklub til Danmarksturneringen
Lørdag  d.  1/5: Første spillerunde i Danmarksturneringen
Søndag d.  2/5: Anden spillerunde i Danmarksturneringen
Tirsdag d.  4/5: Tirsdagsklubben Korsør GK
Lørdag  d.  8/5: Royal Challenger I i Fredensborg eller Elitepokalen Korsør GK
Søndag d.  8/5: Royal Challenger I i Fredensborg
Mandag d. 10/5: Træningssamling Korsør GK
Tirsdag d. 11/5: Tirsdagsklubben Korsør GK
Lørdag  d. 15/5: Elitepokalen Korsør GK
Mandag d. 17/5: Træningssamling Korsør GK
Tirsdag d. 18/5: Tirsdagsklubben Korsør GK
Lørdag  d. 22/5: Elitepokalen Korsør GK
Mandag d. 24/5: Pinsemorgenturnering Korsør GK
Tirsdag d. 25/5: Tirsdagsklubben Korsør GK
Søndag d. 30/5: Værebro Open sub-elite

Med hensyn til Royal Challenger, så skal jeg ihvertfald under handicap 4.0 for at have en chance for at komme ind, og med den sene sæsonstart, så bliver det svært at nå at spille sig ned inden tilmeldingen lukker. Sidste søndag i maj bliver endnu en sub-elite turnering afholdt, denne gang 36 hullers slagsspil scratch i Værebro. Jeg synes det er super fedt med de nye sub-elite turneringer der skyder op, og vil gerne støtte initiativet.

Alle de mange turneringer jeg gerne vil spille koster penge, så for at finansiere mine turneringsudgifter så må jeg jo tjene lidt ekstra skillinger. Det gør jeg blandt andet ved lidt freelance arbejde, som nedenstående til en af Sacha's kollegaer:

Jeg får intet turneringstilskud af GTS/Korsør GK i år, efter en budgetaftale som jeg i øvrigt som holdkaptajn selv har været med til at udfærdige. Vi har valgt at prioritere de økonomiske ressourcer på pro'erne og vores dygtigste juniorer i år. Forhåbentlig bliver der plads i budgettet næste år, således at den næste prioriteringsrække også kan få lidt støtte.
Årets første officielle runde bliver Åbningsturnering i Korsør d. 18 april, og jeg håber at blive klar til at indlede sæsonen med en turneringssejr. Min målsætning til sub-elite turneringen i Ishøj hedder TOP10 og med 23 tilmeldte spillere med lavere handicap end mig selv på tilmeldingslisten pr. dags dato, så skal der spilles god golf for at leve op til den målsætning. Men hvis man ikke tror på sig selv, hvorfor så overhovedet stille op? Efter weekendens runde kan jeg i hvertfald konstatere potentiale, og jeg ved også nogenlunde hvad jeg skal arbejde på de næste par uger...


Indtil da, hit 'em straight!

- Lars


Kommentarer

Comment Script

Navn
E-mail (Publiceres ikke)
Overskrift
Kommentar
Powered by Comment Script