Fridykkeren og undervandsjægeren.

Siden efteråret 2011 hvor vi var i Sharm El Sheik har jeg haft en stigende lyst til at kunne dykke længere og dybere ned i det blå. Et års tid senere fik jeg så, via lidt internet research, øjnene op for det der kaldes fridykning; dykning på en enkelt mundfuld luft.
Jeg begyndte at træne målrettet i det tidlige forår i 2013. Ugentlige svømmehalsture og vejrholdstræning overalt hvor jeg kunne komme til det resulterede i en drastisk forbedring af min evne til at holde vejret.

Efter at have fået en våddragt i fødselsdagsgave åbnede mine øjne sig for endnu en verden; undervandsjagt. Med adresse lige ud til Storebælt har jeg fremragende muligheder for at fange fisk med de bare næver, så bevæbnet med en kniv hoppede jeg i vandet og begyndte at fange fladfisk. Senere på sommeren købte jeg en harpun og i sensommeren fik jeg skudt et par torsk.
I august skulle jeg så afsted til Malta på en decideret fridykkertur. To af Danmarks absolut bedste fridykkere var med som instruktører og jeg havde en fantastisk tur. Det blå hav omkring Malta er fantastisk at dykke i, sigtbarheden er enestående god for et europæisk land, vandtemperaturen er høj og der er masser af spændende vrag at dykke på. Jeg lærte en masse teknik omkring vejrtrækning, opvarmning, finneteknik, trykudligning og meget mere. Jeg havde en masse gode dyk dernede, det dybeste på 25 meter. Jeg fik en uddannelse som SSI level 1 fridykker. Planen er at vende tilbage næste år og tage level 2, og forhåbentlig dykke dybere og længere.